Uređenje okoliša

Kako biste svoje dvorište ili vrt pretvorili u pravu ljetnu oazu, posvetite se njegovom dizajnu. Biranjem opločnika i tlakovca kao materijala za popločavanje podova i staza ima raznih prednosti kojima možete dati poseban “štih” svom eksterijeru. Njihova primjena idealna je za dvorišta, vrtove i vrtne staze, terase, prilaze i parkirališta. U našoj ponudi držimo opločnike i tlakovce od proizvođača SEMMELROCK i SAMOBORKA.

Prednosti opločnika:
Karakteristika opločnika je njihova otpornost i čvrstoća materijala, posebice jer se uglavnom rade od betona. Vrlo dobro podnose oscilacije u temperaturi te se pri velikim vrućinama i visokim hladnoćama ne deformira njihova struktura ni površina.

Odlučite li se postaviti opločnike, znajte da su oni potpuno ekološki prihvatljivi. Naime, opločene površine imaju dobru drenažu, što zatim ima pozitivan utjecaj na klimu i zrak jer nema isparavanja opločnika.

Tlakovac je zapravo vrsta betonskog opločnika. Posebice je privlačan u krajobraznoj arhitekturi i uređenju eksterijera.

Popločavanje dvorišta tlakovcem puno je jeftinije nego opcija popločavanja lijevanim betonom ili asfaltom, a i estetski izgleda mnogo ljepše. Zagrijavanje tamnih i vrućih materijala poput lijevanog betona ili asfalta uzrokuju toplinsko isparavanje, što za rezultat ima porast temperature i onečišćenje atmosfere. Budući da se kod proizvodnje tlakovca koriste propusni materijali svjetlije boje, sunčeve zrake i toplina se odbijaju od površine, te tako ne dolazi do isparavanja i porasta topline.

Tlakovac je otporan, cjenovno pristupačan materijal kojeg je lako održavati i čistiti. Moguće ih je postavljati u raznim šablonama i kreirati zanimljiv dizajn staza ili podova.