Knauf

KNAUF SUHA GRADNJA

Suha gradnja je termin koji se koristi za posebnu metodu gradnje interijera, odnosno za unutarnje uređenje prostora, čiji je temelj korištenje industrijski pretgotovljenih sustava gradnje. Stoga ne čudi da je postala sinonim za brzu, sigurnu i kvalitetu gradnju, koja probija uobičajene rokove adaptacije stana. Metodom suhe gradnje izvode se pregradni zidovi, zidne obloge, stropovi, podovi, dekorativni elementi…

Ovaj princip gradnje pruža niz prednosti, posebice na mjestima gdje je moguća pojava statičkih problema. Manja debljina i težina pregradnih zidova omogućuje jednostavnu izradu i montažu. Osim toga, nije potrebno štemanje, odnosno naknadno razbijanje zidova za polaganje instalacijskih vodova, s obzirom na to da se sve žice i cijevi polažu za vrijeme gradnje u šupljinu zida ili stropa gdje ostaju nevidljive.

1. GIPS-KARTONSKA PLOČA GKB (BIJELA)

Služi za oblaganje stropova i zidova na podkonstrukciji, šahte, ne nosivim pregradnim zidovima, spuštenim stropovima, poludovršenim elementima, suhoj žbuki (uz primjenu odgovarajućeg gipsanog veziva).

Svojstva:
Gips-kartonske ploče napravljene su iz gipsane jezgre postavljene između dva kartona. Posebnom tehnologijom izrade postiže se ojačavanje upuštenih rubova, čime se postiže ista čvrstoća ploče na svim dijelovima. Oznake na poleđini ploče su plave boje.
Naziv ploča je Knauf ploče “A”.

2. GIPSKARTONSKA PLOČA GKB-I (ZELENA)

Isto kao gips-kartonska ploča samo je prilagođena primjeni u «vlažnim prostorima» npr. kupaonica, WC i kuhinja. Nije pogodna za vanjsku primjenu.

Svojstva:
Gips-kartonske ploče napravljene su iz gipsane jezgre i kartona koji su impregnirani protiv upijanja vlage. Oznake na poleđini ploče su plave boje, prednji i stražnji karton su zelene boje. Naziv ploča je Knauf ploče «H2».

PRIBOR ZA MONTAŽU

1. CD PROFIL

C profili služe kao osnovni ili noseći profil za spuštene stropove ili kao profil za pregradne zidove.

2. UD PROFIL

U profili služe kao rubni profili pri spuštenim stropovima.

Za upite javite nam se na info@gratis.hr ili nazovite + 385 52 626 080 / +385 52 830 052